Homomannen slank, lesbiennes… niet

We hopen jullie ego`s nu niet te groot te maken of te erg de grond in te stampen. Een Amerikaans onderzoek lijkt bewezen te hebben dat homoseksuele mannen slanker zijn dan hun heteroseksuele evenknie, terwijl lesbische vrouwen gemiddeld dikker zijn dan de rechtgeaarde meisjes.

uitslag
Het gaat om een grootschalig onderzoek onder 67.000 mensen van tussen de 18 en de 64 jaar oud, in de Amerikaanse staat Massachusetts. Deze staat geldt als een van de meest vooruitstrevende gebieden van de Verenigde Staten, het homohuwelijk is er bijvoorbeeld wel toegestaan. In Boston is vervolgens verder onderzocht dat 21 procent van de heteromannen last heeft van overmatig vet ofwel obesitas. Bij homoseksuele mannen is dit `maar` 14 procent.

Bij de dames is zoals gezegd het omgekeerde aan de hand. 17 procent van de hetero`s heeft last van obesitas, terwijl dit bij de lesbies 26 procent is. Volgens een van de onderzoekers, Kerith Conron, komt dit misschien omdat vrouwen een vol figuur eerder accepteren.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens ook dat homo`s in het algemeen meer roken dan hetero`s en dat lesbiennes een grotere kans op hartklachten hebben dan hetero`s. Of zou dit dan weer met het overgewicht te maken hebben?

(Bron: Expreszo)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.