Goede doelen

Let’s talk goede doelen voor een keertje. Iedere keer als het kwik op miraculeuze wijze lichtelijk boven de 8 graden stroomt, stromen de straten van iedere gemiddelde stad met meer dan 15 winkels en een redelijke winkelstraat vol met goede doelen hippies. Van de Wereld-natuur-fonds wuppies tot de Artsen zonder Grenzen predikers en alles wat er tussen in zit. Je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft wel een gironummer waar je op kunt storten, van red het aardvarken tot red het zwijn. Om gek van te worden.  Wat me nog het meeste stoort aan deze mensen is dat ze menen dat hun duidelijk opvallende verschijning en schreeuwerige slogans niet afdoende zijn.
Ik ben, mag ik toch wel aannemen een redelijk weldenkend mens en toch wordt iedere wandelaar door hun benaderd alsof ze de meest idiote verstandelijk beperkte KNEUZEN zijn op deze planeet. Ik zal een gemiddeld gesprek situeren.

Red de wereld fetisjist: Meneer mag ik U iets vragen?

Ruud: Nee

Red de wereld fetisjist: Weet U wie wij zijn?

Ruud: Ja, daarom mag u me niets vragen

Red de wereld fetisjist:  Bent U al lid van onze vereniging?

Ruud: *begint langzaam met een drafje te lopen*.

Red de wereld fetisjist: Meneer….meneeeeeer….

Ruud: *Rent*

Het moge toch duidelijk zijn dat als ik ECHT oprechte interesse had in deze of gene reddingsculte dat ik dan zelf wel de weg naar de vereniging vind. De stuitend arrogante en neerbuigende houding richting het algemene publiek blijft me verbazen en storen. Ik ben godverdomme een 23jarige jongen, geen 5 jarige debiel. Ik weet heus wel waar ik mijn geld wel en niet aan wil uitgeven en ben heus wel intelligent genoeg om de wegen ernaartoe te vinden. Ik heb tegenwoordig wel al een ietwat hoger succes in het ontwijken van deze  Geldwolven van het Goede doel. Ik draag een muts met daarop NEEEE en een T-shirt met grote opdruk letters. ALS JE DIT KUNT LEZEN STA JE TE DICHTBIJ. Succes verzekerd dames en heren.

Laten we hopen dat de bloedzuigerige bedelgang van deze verenigingen en het vurige enthousiasme waarmee ze zich op deze taak storten allengs zal afnemen en je voortaan weer gewoon rustig op je gemak je zuurverdiende centen kunt uitgeven zonder bij iedere stap een emmer WELTSCHMERZ en SCHULDGEVOEL over je heen gegooid te krijgen.
Dat gezegd hebbende wil ik de dames en heren van de site er nog eventjes op wijzen dat er sinds kort een nieuw goed doel geopend is. RED RUUD. Dit is een geheel filantropische instelling erop gebrand om het leven van een zeker individu tot een zekere draaglijkheid te verheffen. Gezien de erbarmelijke omstandigheden waarin dit individu verkeerd *hij krijgt bijvoorbeeld geeneens een financiële vergoeding voor zijn literaire bijdragen* is iedere hulp noodzakelijk en welkom. Tevens mag ik u erop wijzen dat gezien de uniekheid van het exemplaar een reële angst tot uitsterven bestaat, iets wat wij dringend willen tegengaan. Geef dus gul voor deze goeierd. Denk Duur, Denk Ruud. Giro nummer is op verzoek te verkrijgen<3

Groetjes,

Ruud.

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren