De Limburgse Boycot

Beste VVV meneer/mevrouw “nee,nee,nee dat klinkt veel te netjes. “Domme Limburgse nazi-stemmer” nee,nee,nee dat klinkt te veel naar een of ander Indonesisch gerecht.” VUILE PVV-HOER “ja dat is perfect.” En de eerste zin voor een van de vele hatemails naar de VVV in Zuid-Limburg is in lieflijke lettergreepjes op papier gezet.

Het is toch werkelijk waar niet te geloven hoe onze heerlijke schatten boven de rivier een harde G kunnen combineren met een slap verstand. Vanuit alle kanten uit de Randstad en omstreken klinkt plots het credo dat Limburg geboycot moet worden. Stemmen is blijkbaar een zonde geworden. Limburg, bakermat van de PVV, broeinest van deze partij, of je er blij mee bent of niet, dit zijn de feiten, heeft voor zijn zoon gestemd. Voor velen een onbegrijpelijke keuze.

Ik zal een citaat aanhalen op internet wat enkele rondzwevende sympathieën duidelijk weergeeft. ‘Overal klinkt de oproep om Limburg te boycotten.
De enorme overwinning van de extreem rechtse PVV geeft aan dat de provincie instabiel is. Bedrijven in de rest van het land mijden Limburgse leveranciers en vakanties en dagtripjes naar Limburg worden steeds vaker gecancelled. Limburg, de provincie met de hoogste werkloosheid en criminaliteit heeft zichzelf nu definitief in de voet geschoten.’ *bron: www.stand.nl/forum* wij zijn plots de provincie met de hoogste werkloosheid en criminaliteit? Het spangen van Nederland? Wat een kinderachtig gekonkel en geneuzel.

Iedereen heeft het recht om te stemmen wat hij  of zij goed vindt, politieke partijen zijn nog altijd verplicht het democratisch stelsel te volgen en eenmaal kiesbaar mag je er van uitgaan dat je geen illegale partij in je midden hebt. Genocide stond nergens in het verkiezingsprogramma van de PVV, ik heb geen ornamentele kledingvoorschriften naar Oud-Duits model kunnen terugvinden bij de PVV en termen als dood aan de democratie staan ook niet op het papier. Hoewel ik persoonlijk geen groot favoriet ben van de PVV, enkele van hun meest rechtse uitspraken waaronder de “kopvoddentaks” vind ik stuitend en vormen voor mij de aanleiding om toch mijn blik te verbreden.

Feit blijft echter dat een heleboel punten binnen zijn programma mensen aanspreken en in beroering brengen. Deze kleinzielige houding om Limburg nu neer te zetten als een kleine Nazi-staat en om nooit meer op vakantie te gaan in Limburg. Well good riddance, zeg ik dan op mijn beurt. Mensen met zulk een klein verstand zouden toch nooit de pracht en schoonheid van Limburg ten volle kunnen waarderen, laat zulke maffe mongolen maar een weekendje naar Artis gaan of een enkeltje apenheul, ik betwijfel ten zeerste of ze het park mogen verlaten gezien hun gelijkenis met onze apenbroeders.

Leuk detail ten sluiting echter om deze schreeuwende sufkutten de mond te snoeren is het volgende. In 2003, een hele tijd geleden, was er een andere rechts-populistische partij. Deze had de naam LPF, genoemd naar de enige ruggengraat die de partij slechts tot 6 mei 2002 heeft mogen hebben. Pim Fortuyn. Deze partij werd ook verguisd. Ik hoor Rosenmöller nog zeggen op tv, ‘dit is niet rechts, dit is EXTREEM-rechts’. Ook Fortuyns partij plaatste zekere kanttekeningen bij de Islam wat ze het predicaat islamofoob opleverde. Tijdens de verkiezingen van 2003 was het NIET Limburg wat het voortouw nam in de “hatelijkheden en het racisme”. Het was NIET Limburg wat een duidelijke vuist maakte richting “intolerantie en onverdraagzaamheid” *let op de aanhalingstekens* . NEEN, het waren de provincies BOVEN de rivieren die toen massaal gestemd hebben op de LPF. De RANDSTAD, ZUIDHOLLAND, NOORDHOLLAND, ZEELAND, FLEVOLAND, UTRECHT etc.etc.  op Overijssel, Drenthe na hebben ze bijna allemaal toen massaal op de LPF gestemd. Stelletje hypocriete hufters. Limburg heeft toen ook niet gezegd, kom laten we de Flevopolder boycotten, fuck Artis, stik met je Goudse kaasmarkt. Nee, Limburg heeft zich toen neergelegd bij wat er gestemd werd, ook omdat de mensen nu eenmaal het recht hebben om te stemmen.

Hoewel ik zelf geen uitgesproken fan ben van de PVV, weiger ik te buigen voor het onzinnige gekonkel wat ik de laatste tijd om me heen hoor. Iedereen heeft het recht te denken en te stemmen wat men wil in ons land, met ons democratische stelsel en ik zal dat recht altijd blijven verdedigen. Achterbakse mailtjes en sentimenten die de laatste tijd de kop opsteken zullen enkel bijdragen aan polarisatie en ervoor zorgen dat mensen nog meer uit elkaar gedreven worden.

Heerlijk genietend van een vreemd rustig aandoend Limburg verblijf ik,

Ruud;)

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren