14-jarige opgepakt voor mishandelen homo

Een 14-jarige jongen is maandagochtend opgepakt omdat hij twee homoseksuelen zou hebben mishandeld. Op 3 juni bespuugde de jongen, samen met twee andere jongemannen, twee homo`s op het Julianaplein, bij het Amstelstation.

Toen een van de mannen daar iets van zei kreeg hij een klap in zijn gezicht. Het slachtoffer kon met zijn mobiele telefoon een foto van de maandag opgepakte jongen maken. Het onderzoek wordt voortgezet.

De politie van Amsterdam heeft beelden vrijgegeven van drie verdachten. Er wordt nu gezocht naar getuigen.

Volgens de politie gaat het om drie jongens met een Antilliaans uiterlijk tussen de 15 en 18 jaar. Op donderdag 3 juni bespuugden en sloegen zij de 26-jarige Jeroen Bakker vanwege zijn geaardheid.

Bakker wist met zijn mobiele telefoon een foto van een van de daders te maken terwijl zij hem aan het bedreigen waren. Hierop werd een ander boos en sloeg deze Bakker hard in zijn gezicht. Na die klap gingen de jongens er snel vandoor.

Heb je meer informatie over de dader van de foto of zijn twee mededaders, dan kan er gebeld worden met het politiebureau aan de Linnaeusstraat in Amsterdam op nummer 020 – 559 2300. Met anonieme tips kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000.

[Bron: gay.nl | 29-06-2010]

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.