Outway ontvangt subsidie gemeente Breda

Stichting Outway heeft woensdagavond 10 februari een cheque ter waarde van €2.600,- uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Breda ontvangen. Wethouder sociale zaken mevrouw Heerkens reikte deze cheque uit in Theaterdinersalon “De Avenue”. Outway zal dit geld gaan gebruiken om een extra impuls te geven aan het opzetten van haar activiteiten in de regio Breda.

Sinds dit jaar is Stichting Outway begonnen met het aanbieden van haar activiteiten in de regio Breda. “Er is in Breda niets voor holebi-jongeren,” aldus Tim Hulsker, bestuurslid van Stichting Outway. “Outway wil hier graag verandering in gaan brengen en een hoognodige frisse wind door holebi-Breda laten gaan waaien.” Een enthousiast team van vrijwilligers dat tot nu toe in Eindhoven actief was, staat klaar om met de kennis die daar opgedaan is ook in Breda aan de slag te gaan.

Gemeente Breda wil met het Fonds Maatschappelijke Ondersteuning burgers uitdagen tot initiatieven die de sociale samenhang in wijken, buurten en de stad verbeteren en het meedoen van specifieke groepen stimuleren. Stichting Outway wil dit gaan doen door het geven van voorlichtingen rondom het thema “Hoezo Anders?! – Discriminatie & Homo-/Biseksualiteit” op middelbare scholen. Verder wil zij met laagdrempelige activiteiten jongeren met homoseksuele gevoelens gaan empoweren in het omgaan met deze gevoelens. “We zijn blij dat het Fonds Maatschappelijke Ondersteuning vertrouwen in onze plannen heeft en ons ondersteunt met deze bijdrage,” aldus Tim Hulsker. [MJa]

Stichting Outway kan altijd nog nieuwe vrijwilligers gebruiken die samen met ons huidige team deze activiteiten willen gaan neerzetten. Neem contact op met Team Vrijwilligerszaken voor meer informatie.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.