Mag een gelovige homo van school gestuurd worden?

Expreszo vraagt homo’s zich ziek te melden
Homojongerenblad Expreszo roept alle Nederlandse homojongeren op om zich maandag ziek te melden van school. Aanleiding hiervoor is een wetsartikel waarmee homoleerlingen van school mogen worden gestuurd.

De tieners zouden dan naar het Plein in Den Haag kunnen komen om te protesteren. De Tweede Kamer vergadert namelijk maandag over het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homo- en biseksuele leerlingen en docenten weg te sturen. Ondanks dat het kabinet stelt dat scholen holebi-leraren en -leerlingen in bepaalde mogen blijven weigeren, staat dit wetsartikel al enige tijd ter discussie. Een aantal Tweede Kamerfracties is het hier namelijk niet mee eens.

Bekijk ook de reportage op Vara`s discussiesite Blikvoer over dit onderwerp en laat je reactie achter.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren