Hojokamp 2008: een daverend succes!

Afgelopen week was alweer het zesde Hojokamp van Stichting Outway. Na vijf succesvolle zomerkampen kon een zesde Hojokamp niet meer achter blijven. Zestig jongeren hebben dit jaar deelgenomen en het Hojokampgevoel te pakken gekregen. Het was een midweek van spanning, ontspanning, emotie en persoonlijke groei.

Tijdens het Hojokamp staan gezelligheid en ontspanning centraal. Naast alle activiteiten die je op een zomerkamp kan verwachten, werd er ook veel aandacht besteed aan thema`s rond homo- en biseksualiteit.

Belangrijk voor de organisatie is dat de deelnemers zichzelf kunnen zijn en zich bij elkaar op hun gemak voelen. Niet alle deelnemers hadden hun `coming out` al gehad en sommigen hebben het in het dagelijkse leven erg moeilijk om met hun homoseksuele gevoelens om te gaan. Tijdens het kamp werden met leeftijd- en lotgenoten gesprekken gevoerd over coming out, uitgaan, versieren, maar ook actuele onderwerpen zoals het homohuwelijk en adoptie kwamen aan bod.

Tijdens het kamp stond een enthousiast team van vrijwilligers klaar voor de deelnemers. Hier konden ze terecht met hun verhalen en vragen over homo- of biseksualiteit. Natuurlijk kon er ook heel wat met de begeleiding worden gelachen!

Ook dit jaar was er aandacht vanuit de media voor het Hojokamp. Een team van NOS Headlines heeft een dagje op Hojokamp meegelopen en een reportage gemaakt waarin twee deelnemers hun belevenissen over het kamp vertellen. De reportage van de NOS is te zien op de site van NOS Headlines.

Voor volgend jaar staat er natuurlijk weer een Hojokamp op de planning! Een zevende Hojokamp kan na zes eerdere succesvolle kampen niet meer mislukken! Hou deze site en www.hojokamp.nl in de gaten voor meer informatie over Hojokamp 2009 en zorg dat je dit kamp niet gaat missen!

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.