Nieuw informatief boek voor Hojo`s: OUT! Alles over homoseksualiteit

Verliefdheid, seksuele aantrekkingskracht en ‘het op zoek zijn naar je eigen identiteit’ spelen vaak een belangrijke rol in het leven van pubers en kunnen voor de nodige verwarring zorgen. Dit is vooral zo als ze ineens gevoelens voor iemand van hetzelfde geslacht blijken te hebben. Zijn ze dan homo? Of lesbisch? En blijft het dan zo? Zulke vragen kunnen een belangrijke rol bij sommige jongeren spelen.

Schattingen gaan ervan uit dat ongeveer één op de tien mannen homoseksuele en één op de zeven vrouwen lesbische gevoelens hebben. Sommige weten dat al als kind, maar de meesten komen er in hun pubertijd of adolescentieperiode achter. Nederlandse jongeren komen er meestal zo rond hun 16e achter dat ze op hun eigen geslacht vallen. Toch wil dat nog niet zeggen dat zij dan altijd meteen bekend maken wat zij voelen. Vaak gaat er nog een hele tijd van onzekerheid en twijfel overheen.

Jongeren kunnen twijfelen omdat ze bijvoorbeeld eerst nog verkering hebben gehad met iemand van de andere sekse en nu opeens gezoend hebben met iemand van hun eigen geslacht. Dit kan een experiment zijn, maar door zo’n experiment kunnen zij erachter komen of zij zich aangetrokken voelen tot iemand van hun eigen sekse.

Voor jongeren met homo- of biseksuele gevoelens en twijfelaars bestaat er sinds kort het informatieve boek: OUT! Alles over homoseksualiteit. In het boek vertellen psychologe/seksuologe Sanderijn van der Doef en journalist Bas Maliepaard over alle leuke dingen: verliefd zijn, zoenen, daten, relaties en seks. Maar ook dingen die je onzeker kunnen maken worden besproken: hoe weet je eigenlijk of je homo bent? Hoe vertel je het aan anderen? OUT! is een boek over de liefde, over jezelf en elkaar ontdekken. Daarnaast gaat het ook over uitgaan, internet, films, boeken en tijdschriften. Kortom: over alles wat (homoseksuele) jongens en meiden bezighoudt!

Meer weten? Kijk dan op www.outhetboek.nl.

In het boek vindt je ook een korte impressie van een deelnemer aan het Hojokamp!

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.