Relaties tot het oneindige

re•la•tie (de ~ (v.), ~s) : betrekking waarin personen, zaken, begrippen tot elkaar staan =>  band

Ik begin deze column met de uitleg van de term “ relatie” gegeven zoals in het Van Dale woordenboek. Het woord relatie is inhoudelijk zo verschrikkelijk breed. Denk maar aan de tientallen soorten relaties die iemand kan hebben: zakenrelaties, liefdesrelaties, open relaties, seksrelaties en zo zijn er nog wel meer.

Iets waar bijna iedereen naar streeft, is een liefdesrelatie. De meest hechte relatie die je met iemand kunt aangaan. Je vertrouwt elkaar en je ziet een zekere toekomst met deze persoon. In mijn vorige column staat hoe ik denk over het vinden van De Ware. Niemand is namelijk De Ware, niemand is 100% jouw ware Jacob, niemand kan jouw gevoelens 100% bevredigen en aanvullen. Waarom dan niet overgaan naar een ander voor de missende procenten?

Dit brengt mij bij een open relatie, een relatie waar de band tussen de twee partners zeer sterk moet zijn. Het vertrouwen moet immens groot zijn, en duidelijke afspraken horen bij het…spel. Natuurlijk is deze relatie niet voor iedereen en ieder stel weggelegd. Het valt me overigens ook op dat, in de homowereld, deze term ver van onbekend is. Ik ken veel homostellen en het verbaast me dat de dikke helft, een open relatie heeft. Ikzelf vind dit zeer realistisch, waarom voor de 80%-man gaan als de overige 20% recht naast je staat…? Voor de een is het een aanvulling van zijn of haar seksleven en voor de “derde” is het een pure seksuele relatie… niks mis mee!

Natuurlijk kunnen relaties ontwikkelen… Ikzelf wil dit zoveel mogelijk voorkomen. Kies je vrienden zorgvuldig uit, liefdesrelaties nog zorgvuldiger en laat fysieke relaties voor wat ze zijn. Natuurlijk ben ik geen robot, hoewel sommige vrienden mij op de markt of in de winkel vaak hartenloos noemen, maar laten we deze deur maar gesloten houden. Maar nee, ik ben geen robot en ook zijn veel relaties bij mij… ontwikkeld. Een jongen werd van vriend naar vriendje gesleurd, een vriendin werd van vriendschap naar zakenrelatie overgeplaatst en één iemand werkte zelfs zijn weg omhoog om van de fysieke relatie naar “vriend” te komen.

Dit laatste verbaast mij trouwens nog steeds. Een fysieke relatie wordt bij mij vaak daar gehouden. Ik hanteer de regel: “ dom neukt lekker”. Met dit gezegde ga ik trouwens helemaal akkoord, maar met de zeldzame uitzondering daargelaten. Hopelijk ben ik niet al te slim…

Mel Krul

Mel (1990) is een serieuze jongen met een grappige onderkant. Hij houdt zich vooral bezig met kunst, mode, schrijven, sporten en we zullen studeren er ook maar bij zetten. Met als toekomstplan een plaatsje in de modewereld in te nemen, studeert hij in Zuid-Limburg. Met Amsterdam als zijn Mekka, familie en vrienden als steun en hobby’s als uitlaatklep slijt hij zijn dagen in het junkvolle Heerlen.

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren