Brabant bekent kleur 2007

Op 8 juni 2007 wordt weer het jaarlijkse Brabant Bekent Kleur symposium gehouden op de Universiteit van Tilburg. Dit jaar is het thema “Doe de Dialoog!”. Verschillende organisaties op het gebied van diversiteit en gelijke behandeling organiseren hier workshops in hun werkgebied. Ook Stichting Outway organiseert een workshop, samen met Embrace Pink uit Tilburg.

Homo in het AZC
Homo- en biseksualiteit in de opvangcentra, hoe ga je daarmee om?

Aziz is homo en gevlucht uit Iran. In Nederland aangekomen, komt hij in een AZC terecht. De plek waarvan hij verwacht dat het een veilige haven voor hem is, blijkt een nachtmerrie te zijn. Met andere asielzoekers durft hij zijn verhaal niet te delen. Het personeel weet er geen raad mee. Wat nu?
Wat weet het AZC-personeel over homoseksualiteit? Hoe gaan zij hiermee om? Wat voor hulp kunnen zij bieden? In deze workshop nemen we de situatie van homo- en biseksuele asielzoekers onder de loep. We gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om hun opvang te verbeteren.

Inleiders: Saba Rawi (woordvoerder homoseksuele asielzoekers), Gerard van Beek  (voorzitter stichting RainBowColours NL) en Eduard Boer (onderzoek Ecce Homo)
Gespreksleider: Giovanni Nijenhuis (voorzitter EMBRACE PINK)
Organisatie: EMBRACE PINK en Stichting Outway

Meer informatie over het symposium (met een programma) vindt je op www.brabantbekentkleur.nl. Op deze site kun je je ook aanmelden voor dit symposium (dit kan tot 23-05-2007).

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.