Hoe was jouw weekend?

Dat is eigenlijk de eerste vraag die collega’s elkaar stellen op maandag. Maar wist je dat niet iedereen op deze simpele vraag antwoord wil of kan geven? Op woensdag 11 oktober is het Coming-out day. Eén dag in het jaar waarop de aandacht gevestigd wordt op het onderwerp ‘Coming-out’. Waarom moet je je ‘andere’ seksuele voorkeur juist op deze dag aan je omgeving vertellen? Wel een beetje raar, want dat kun je natuurlijk altijd. B

elangrijker is eigenlijk dat je dit vertelt op een goed moment, als het goed voelt om het te gaan vertellen, en niet omdat het toevallig Coming out day is. Maar dan slaat deze dag dus eigenlijk nergens op? Fout! Bedenk eens hoeveel homoseksuele, biseksuele en lesbische mensen op hun werk nog ‘in de kast’ zitten. Vaak durven mensen op het werk hun seksuele voorkeur niet te vertellen. Op zich wel jammer want als je collega vertelt over het gezellige weekendje weg met zijn/haar partner wil jij stiekem ook wel vertellen over de verbouwing van jullie stulpje! Je bent dan op je werk wat stiller en eigenlijk niet helemaal jezelf. Bij sommige beroepen is het zelfs beter om je seksuele voorkeur niet aan de grote klok te hangen, als je bijvoorbeeld advocaat of zakenman bent, kan dit wel eens tegen je werken.

Maar vergeet niet: In vele bedrijven maakt het helemaal niet uit welke seksuele voorkeur je hebt. In een kapsalon of in het theater is het vrijwel geen probleem (zonder vooroordelen te benadrukken hoor) om voor je geaardheid uit te komen. Maar of je collega’s op de bouw of de vrachtwagenchauffeurs het zo goed oppakken weet je maar nooit. En dat willen wij eens aan de kaak stellen. Denk er eens over na hoe deze situatie bij jou op het werk is? Misschien vinden je collega’s het juist leuk als je vertelt over jullie romantische weekendje weg? En dat zou jammer zijn als jij dit nooit durft te vertellen. Denk er eens over na. Verzin eventueel een leuke actie om het jouw collega’s te vertellen of stuur dit bericht eens door om het onderwerp bespreekbaar te maken. Op onze website is informatie te vinden over dit en vele andere onderwerpen met betrekking tot homoseksualiteit. Neem eens een kijkje en stel ook eventueel je vragen.

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.